Dacă am deveni cu toții vegani, impactul asupra schimbărilor climatice ar fi major. Studiul a scos în evidență faptul că prin veganism s-ar economisi între 700-1000 miliarde de dolari pe an, bani care ar putea fi investiți în educație sau sănătate, iar risipa de mâncare s-ar reduce cu 70%. În plus, dacă oamenii s-ar transforma în vegani, până în anul 2050 ar fi salvate 8 milioane de vieți.
Unul dintre cercetători a spus că dietele dezechilibrate, cu puține legume și multă carne roșie procesată sunt responsabile pentru foametea mondială. S-a mai vehiculat și ideea conform căreia „consumul mare de carne roșie procesată excesiv și consumul mic de fructe și legume proaspete cresc riscul de mortalitate prematură în cele mai multe zone în care oamenii sunt supraponderali sau obezi. Fără a schimba nimic în dietă, situația se va înrăutăți și populația va suferi de mai multe boli cronice asociate cu o greutate mare datorată alimentației nesănătoase”.
Studiul a sugerat și faptul că tranziția către o dietă mai bogată în fructe și legume proaspete ar putea reduce mortalitatea cu 6-10% și emisiile de gaze de la sere cu 29-70%, în comparație cu situația actuală raportată la anul 2050.
Această cercetare confirmă ceea ce s-a descoperit anterior și anume faptul că lactatele și mezelurile cresc incidența bolilor de inimă și a cancerului. Pe lângă toate acestea, multe studii au arătat faptul că prin înmulțirea numărului de ferme care cresc animale pentru consumul uman s-a înrăutățit situația climatică.