În cadrul studiului ce a durat 12 săptămâni, adulţii au mâncat acelaşi tip de mâncare sănătoasă, însă subiecţii dintr-un grup au consumat mare parte din caloriile primite înainte de ora 13.00, în timp ce membrii celui de-al doilea grup au consumat 50% dintre calorii după ora 17.00.
Cercetarea ce urmează să fie prezentată la American Heart Association's Scientific Sessions 2020 a arătat că limitarea meselor la intervalul de dimineaţă nu a afectat greutatea adulţilor supraponderali cu prediabet sau diabet.
"Ne-am întrebat multă vreme dacă ora la care individul mănâncă în timpul zilei afectează felul în care corpul foloseşte şi stochează energia. Majoritatea studiilor anterioare nu au controlat numărul caloriilor, aşa că nu era clar dacă oamenii care mâncau mai devreme doar mâncau mai puţine calorii. În acest studiu, singurul lucru pe care l-am schimbat a fost momentul zilei alocat meselor", a explicat Nisa M- Maruthur, autor al studiului şi profesor de medicină, epidemiologie şi nutriţie de la John Hopkins University din Baltimore.
Deşi cercetătorii au crezut că subiecţii din primul grup, care au consumat caloriile într-un interval strict, în prima parte a zilei, vor slăbi mai mult, acest lucru nu s-a întâmplat. Nu numai că nu au slăbit, dar nici nu s-au văzut efecte semnificative la nivelul tensiunii subiecţilor.