Dovleac caramelizat
Dovleacul caramelizat este un desert nemaipomenit pe care copiii îl adoră.
2 kg de dovleac, 6-8 linguri de unt fără sare, topit, un vârf de lingură de sare, un vârf de linguriţă de piper negru proaspăt măcinat, 250 g zahăr brun.
1. Taie capacele de la dovleac, curăţă-l de sâmburi şi de coajă şi taie-l cuburi.
2. Pe o tavă de copt, aşază bucăţile de dovleac şi adaugă peste ele untul topit, zahărul brun, sarea şi piperul.
3. Bagă la cuptor tava pentru 45-55 de minute sau până când dovleacul este fraged şi glazura este caramelizată.
4. Întoarce bucăţile de dovleac cu o spatulă de câteva ori în timpul coacerii, iar la final mai adaugă condimente, dacă este necesar.
Preparatul se serveşte cald.
Poftă bună!