Tradiţia spune că, de Dragobete, trebuie să îţi alegi partenerul şi să îi mărturiseşti dragostea ta acestuia. Aşadar, de ce să nu îi declari dragostea ta partenerului într-o destinaţie pe măsura evenimentului?
Prima destinaţie pe care ţi-o propun este satul Sătic, ce aparţine de comuna Rucăr. Localitatea argeşeană nu are mai mult de 200 de locuitori, iar tradiţiile sunt la ele acasă aici, fiind păstrate cu sfiinţenie din generaţie în generaţie.
La dus, îţi recomand să alegi traseul Bucureşti - Piteşti - Câmpulung - Sătic, asta pentru că peisajele oferite de culoarul Rucăr-Bran sunt de poveste indiferent de anotimp. Nu vei pierde mai mult de 3 ore pe drum, fiind un traseu de 205 kilometri. La întoarcere, ai putea să alegi traseul Sătic - Râşnov - Predeal - Ploieşti - Bucureşti. Astfel, puteţi trece şi pe la Castelul Bran într-o vizită scurtă, puteţi lua masa în Predeal şi, dacă tot ajungeţi aici, nu ar strica nici o vizită pe pârtia Clăbucet.
În Sătic îţi recomand să cauţi cazare la una dintre numeroasele pensiuni care îţi oferă tot confortul dorit. Fă alegerea în funcţie de buget, dar şi în funcţie de ce facilităţi vă doriţi.
O altă destinaţie mai puţin cunoscută este comuna Vama Buzăului, localitate aflată în judeţul Braşov. Încă din cele mai vechi timpuri, acest sat era considerat vamă între Transilvania şi Ţara Românească aşa că hanurile şi pensiunile turistice cu istorie nu lipsesc de aici.
Amplasată la poalele Munţilor Ciucaş, Vama Buzăului oferă peisaje de poveste şi nu numai. Printre activităţile de cuplu pe care le puteţi practica aici se află: vizitarea rezervaţiei naturale Valea Zimbrilor, care se întinde pe o suprafaţă de 9 hectare, vizitarea Taberei de sculptură, dar şi o plimbare până la Cascada Urlătoarea, renumită pentru frumuseţea sa.
Până a ajunge la Vama Buzăului trebuie să parcurgi un drum de 3 ore, distanţa nefiind mai mare de 2013 kilometri. Îţi recomand traseul Bucureşti - Sinaia - Săcele - Vama Buzăului.
Ultima destinaţie este şi cea mai specială: satul Viscri, amplsat în inima Transilvaniei. Fiind aşezat între şoselele de leagă Rupea de Sighişoara, dar şi de Mediaş, în satul Viscri nu puteai ajunge până acum 10 ani decât prin mijloace proprii de locomoţie. Aşezarea sa a permis tradiţiilor să fie extrem de bine conservate.
În Viscri totul e pitoresc, începând de la case, străzi şi până la monumente istorice precum biserica fortificată ce datează din secolul al XIII-lea.
Satul nu are mai mult de 500 de locuitori, bucuroşi să ajute turiştii să se simtă cât mai bine. Dacă ai de gând să petreci de Dragobete în satul Viscri, îţi recomand să faci o rezervare încă de pe acum pentru că nu sunt prea multe locuri de cazare disponibile. Pe de altă parte, unităţile de cazare sunt de-a dreptul impresionante, nefiind deloc tipice.
Pentru a ajunge la Viscri trebuie să parcurgi un drum de 246 de kilometri, iar ruta recomandată este Bucureşti - Ploieşti - Braşov - Viscri.
surse foto: romanianresorts.ro, calatorim.ro, imidoresc.ro