Eclere fără zahăr
Nu eşti adepta zahărului, dar iubeşti să mănânci eclere? Iată o reţetă simplă, care o să-ţi placă sigur.
Aluat: jumătate de cană cu apă, un sfert de pachet de unt, jumătate de ceaşcă de făină de grâu, 2 ouă mari. Umplutură de vanilie: o cană şi un sfert cu lapte degresat rece, un sfert de linguriţă de extract de vanilie, un plic şi jumătate de budincă de vanilie instant. Topping de ciocolată: o cană jumătate cu lapte degresat, un pachet şi jumătate de budincă de ciocolată instant.
1. Într-o cratiţă, fierbe apa cu untul şi adaugă făina, după care, amestecă până când se formează o compoziţie omogenă. Ia cratiţa de pe foc, las-o 5 minute la temperatura camerei, după care, adaugă ouăle unul câte unul şi amestecă până devine compoziţia netedă şi lucioasă. Pune compoziţia într-un sac de plastic resigilabil pe care trebuie să îl tai într-un colţ.
2. Pe o tavă pe care ai pus foaie de copt, pregăteşte eclerele pentru copt din compoziţia pe care o ai în punga resigilabilă. Ar trebui să obţii 8 eclere de mărime medie. Coace-le pentru 10 minute la foc mare, după care, încă 15-20 de minute la foc mic.
3. Scoate la rece aluatul pentru 10 minute. Taie în două fiecare formă şi îndepărtează aluatul moale din interior cu o furculiţă.
4. Umple eclerele cu umplutura de vanilie care se prepară foarte simplu. Într-un bol, bate laptele, vanilia şi budinca timp de 2 minute, până când se îngroaşă.
5. La final, pregăteşte toppingul de ciocolată. Într-un alt bol, bate laptele şi budinca de ciocolată timp de 2 minute până se îngroaşă. Aşază eclerele umplute pe o farfurie întinsă şi îmbracă-le în topping de ciocolată din abundenţă.
Poftă bună!