Curcuminul este substanţa care face turmericul atât de sănătos. Această substanţă, antiinflamator natural, dar şi antioxidant de preţ, reduce colesterolul, întăreşte sistemul imunitar şi luptă chiar şi împotriva cancerului.
Ceea ce nu ştii însă este că substanţa cea mai valoroasă din tumeric, curcuminul, nu este absorbit cu uşurinţă de organism. Asta înseamnă că trebui să ajuţi organismul să o absoarbă pentru a te bucura din plin de efectele sale miraculoase.
Piperul negru ajută organismul să absoarbă curcuminul aşa că e indicat să adaugi un vârf de cuţit de piper negru peste turmeric, înainte de a-l consuma – nu degeaba pudra de curry conţine şi piper negru.
Un alt truc care ajută la absorbţia curcuminului constă în amestecarea acestuia cu grăsimi sănătoase înainte de a fi consumat. Printre acestea se află uileiul de cocos ori uleiul de măsline.
Şi încălzirea turmericului ajută aşa că îl poţi încălzi într-o tigaie, alături de un ulei vegetal, înainte de a-l consuma.
Specialiştii recomandă un aport de 3 grame pe zi de turmeric.