Rareori se întâmplă ca descoperiri ce ţin de metabolismul uman să ajungă pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, însă atunci când subiectul implică o vedetă de talia - şi la propriu, şi la figurat - interpretei Adele şi un regim de slăbire, ajunge rapid în atenţia publicului.
Sirtuina este o proteină ce face subiectul cercetărilor ştiinţifice încă din anii '80, însă nu a primit prea multă atenţie până când Adele s-a prezentat la Billboard Music Awards cu o siluetă vizibil mai slabă.
Adele a slăbit graţie unei diete pe bază de alimente ce activează sirtuină sau "gena slăbirii", ce are un rol în controlul metabolismului şi al apetitului. De exemplu, resveratrolul, regăsit în vinul roşu, este una dintre substanţele care activează această genă reglatoare.
Iată câteva alimente cu astfel de proprietăţi, benefice în dieta menită să activeze "gena slăbirii": nuci, căpşune, soia, vin roşu, ceapă roşie, pătrunjel, ceai verde, cafea, cacao, ţelină, capere, hrişcă, chili, ulei de măsline, turmeric.
Potrivit doctorului Joel Kahn, deşi nu există multe cercetări care să susţină această dietă, subiecţii care au încercat-o au slăbit, în medie, 3 kilograme pe săptămână şi au raportat o sporire a masei musculare şi a vitalităţii.
De ce să încerci această dietă? Pentru că nu implică număratul caloriilor, o corvoadă pentru majoritatea celor care încearcă să slăbească, dar şi pentru că oferă numeroase beneficii pentru starea generală de sănătate.
Explicaţia pentru modul în care această dietă funcţionează este extrem de simplă. Chiar dacă alimentele incluse în regimul de slăbire au sau nu puterea de a activa această "genă a slăbirii", merită observat faptul că dieta nu implică un consum de alimente procesate, zahăr sau făinoase rafinate, ceea ce favorizează în mod cert procesul de slăbire.