Dar exista alte simptome, mult mai surprinzatoare si atat de ciudate, incat de intrebi cum ar putea sa aiba legatura cu starea ta de anxietate.
Iata mai jos simtomele ciudate cu care te-ai putea confrunta atunci cand anxietatea se instaleaza:
1. Gaze intestinale
Pe langa factorul care te face sa te simti nervoasa si anxioasa, poti adauga gazele intestinale si eructatia (eliminarea pe cale bucala a gazelor din stomac). Cateva lucruri sunt de vina in acest caz: ai mancat si ai baut prea repede din cauza nervilor, dar ai si un intestin extrem de activ. Un alt factor pe care poti da vina: ai inghitit prea mult aer.
2. Mancarimi la nivelul mainilor si picioarelor
Vremea rece si proasta circulatie a sangelui te pot lasa cu o senzatie de maini si degete reci la atingere, dar daca in acelasi timp ai si o senzatie neplacuta la nivelul intestinului, exista o sansa ca nervii tai sa fie, de fapt, cauza tuturor acestor probleme.
Atunci cand esti anxioasa, circulatia sangelui tau este redirectionata cat mai departe de extremitatile tale si in directia organelor mai mari din trunchiul tau. Este un fel de instinct de baza de genul "lupta sau fugi", necesar pentru corpul tau, pentru a proteja inima si alte organe esentiale pentru supravietuirea ta.
3. Iritatii si reactii ciudate pe piele
Exista o legatura evidenta intre pielea ta si intre emotiile tale - rosesti in obraji atunci cand primesti un compliment, de exemplu. Dar si anxietatea poate declansa senzatii care nu sunt binevenite la nivelul pielii, probleme precum eczema sau alte sensibilitati si alergii. In timpul evenimentelor stresante, cortizol suplimentar izbucneste prin fluxul tau sangvin si transformand acea lotiune care in mod normal iti face pielea matasoasa si neteda intr-un agent iritant.
4. Cascatul frecvent
Cascam atunci cand suntem plictisite si atunci cand suntem obosite, dar avem tendinta de a casca si atunci cand suntem prea nervoase, anxioase. Unii indivizi, in special cu o stare generalizata de anxietate sau panica, tind sa respire mai rapid decat o persoana normala. Aceasta respiratie accelerata - nu este vorba chiar de hiperventilatie - iti face creierul sa creada ca nu obtii suficient oxigen, asa ca ajungi sa casti, sa inspiri profund. Sursa.
Citeste si: Durerile de spate la femei: Cele mai frecvente cauze si simptome
Romancele recunosc: O viata sexuala implinita este esentiala
Cancerul ovarian: Invata sa recunosti cele mai frecvente simptome