Anxietatea este privită ca o stare neplăcută de nelinişte, ingrijorare şi tulburare interioară, acompaniată de panică, angoasă, disconfort psihic, insecuritate, îngrijorare şi o frică inexplicabilă.
Anxietatea poate deriva din orice eveniment care are legătură cu stresul, situaţie sau gând care te face să te simţi frustrată, nervoasă sau furioasă.
Aşa că e timpul să nu te mai simţi neputincioasă şi să iei problema în propriile mâini, prin găsirea acelei variantei naturale ideale, care te ajută să evadezi din capcana anxietăţii.
Încearcă acest smoothie incredibil de gustos care ameliorează simptomele anxietăţii.
Ingrediente:
- 1 cană piersici, tăiate cubuleţe
- 1 cană mango, tăiat cubuleţe
- 1 cană suc de portocale sau ananas
Mod de preparare:
Pentru a prepara acest smoothie delicios, tot ce trebuie să faci este să combini ingredientele enumerate mai sus într-un blender şi să amesteci bine până când vei obţine un suc cu o textură cremoasă, fină. Decorează paharul în care torni acest smoothie cu zmeură pentru a crea contrast şi consumă-l imediat.
Ce beneficii au fructele din acest smoothie delicios
Piersicile conţin un sedativ natural care calmează anxietatea şi contribuie la un somn mai bun, iar acesta este şi motivul pentru care piersicile sunt cunoscute şi sub numele de "fructele calmului".
Piersicile, de asemenea, ameliorează simptomele sindromului premenstrual, cum ar fi schimbările de dispoziţie, depresia, irascibilitatea şi oboseala. Piersicile sunt alegerea perfectă pentru a ţine în frâu şi simptomele anxietăţii atunci când eşti la menopauză.
Mango te va ajuta să învingi atacurile de panică, să te eliberezi de stres şi să ţii sub control grijile care păreau că te copleşesc. De asemenea, fructele de mango stabilizează starea sufletească şi, în acelaşi timp, cresc energia.
Potrivit cercetătorilor japonezi, mango conţine un compus care are efecte antidepresive şi anti-anxietate. Iar combinaţia dintre piersici şi mango va creşte în mod natural nivelul de serotonină, un hormon care joacă un rol extrem de important în controlul dispoziţiei / stării sufleteşti şi comportamentului. De asemenea, reduce secreţia de cortizol, numit şi hormonul stresului, care este responsabil pentru toate simptomele anxietăţii. Sursa.