Pentru a te feri de rutină în ceea ce privește mâncarea, de fiecare dată când te duci la cumpărături, ia câte un ingredient nou pentru tine, chiar dacă pe moment nu pare să-ți trebuiască neapărat, iar când ajungi acasă, încorporează-l în ceea ce prepari.
Ingredientele pot fi condimente pe care nu le-ai mai folosit niciodată, legume pe care le vezi pentru prima oară sau un tip de pește pe care nu l-ai consumat niciodată. Stai cât mai puțin pe gânduri și nu te gândi din start la rețete întregi scoase parcă din meniurile restaurantelor rafinate, doar ia ceva ce îți face cu ochiul.
Aceasta nu este însă o scuză doar pentru a face un stoc cât mai mare de produse în cămară, alimente care să iasă până la urmă din termenul de garanție. Dacă nu poți alege fără probleme un ingredient nou pentru tine, atunci fă un pic de cercetare de acasă, deși acel impuls îți asigură și doza de libertate de care ai nevoie în această perioadă.
Evită astfel monotonia în bucătărie
Monotonia este inamicul tău când vine vorba despre mâncarea gătită, dar este mai greu de evitat când oricum încerci să reduci numărul de vizite la magazin, iar poftele și impulsurile au fost înlocuite de grijă și planificare, pentru că ingredientele lipsă nu sunt tocmai ceva esențial.