Datorită magiei marketingului, cei mai mulți oameni cred că produsele lactate și carnea sunt singurele surse de proteine, dar trebuie ca pesoanele interesate să privească mai desparte de o reclamă bună la fast food și produse îmbogățite artificial.
Kathy Freston, activist wellness și coautor al cărții Clean Protein explică problemele legate de consumul prea mare al proteinelor animale și cum sursele vegetale sunt mai bune pe termen lung pentru sănătate. Ea demontează mitul conform căruia proteinele de origine vegetală nu ar fi complete și susține că oamenii ar trebui să fie mai atenți în ceea ce privește absorbția de fibre decât de proteine.
Deși este adevărat că proteinele construiesc masa musculară a organismului, cel puțin în Statele Unite ale Americii oamenii consumă o cantitate de două ori mai mare decât ar fi nevoie și mai mult de două treimi din această cantitate este de origine animală. Consumul mare de proteină animală a fost legat de obezitate, diabet de tip II, colesterol, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.
Experții explică de ce ar trebui să te intereseze de unde-ți vin proteinele
În lumea nutriției se tot discută despre proteine, pentru că lumea de rând nu știe prea multe despre ele.