Lista de mai jos este adaptată după studiul „Food Lifeboat (Mâncarea salvatoare)”, realizat în anul 2007 de către o echipă de specialiști australieni de la Institutul de Nutriție din Australia, care au vrut să construiască o listă cu produse ce pot fi stocate pentru mai mult timp, care să nu necesite neapărat ținute la congelator sau frigider și care să fie relativ ieftine și accesibile. Studiul a inclus și analiza a ceea ce se întâmplă cu organismul uman în lipsa vitaminei C preluată din fructe și legume proaspete și Dr. Flavia Fayet-Moore, conducătoarea echipei, recomandă în acest caz consumul de suplimente alimentare și multivitamine. Cu toate acestea, lista de față presupune totuși să ai acces la o combină frigorifică, deoarece unele produse sunt perisabile, însă acestea sunt listate la început, deci ai grijă să le consumi primele.
Legume:
- morcovi
- salată
- usturoi
- ceapă
- broccoli
- conopidă
- spanac
- mazăre
- amestc de legume congelate
- roșii
- roșii uscate
- supă instant
- alge
- suc de morcovi
Fructe:
- mere
- fructe congelate, precum fructe de pădure și mango
- piureuri de fructe, cum ar fi sosul de mere
- fructe uscate, printre care smochine, prune, caise și stafide
- suc de portocale
Carbohidrați sănătoși:
- leguminoase precum cartofii și cartofii dulci
- făină integrală
- cereale integrale, cum ar fi Cheerios și Weetbix
- popcorn
- paste
- orez brun, quinoa, ovăz
- piure instant și fulgi de cartofi deshidratați
- tortillas
- biscuiți
- porumb
Proteine:
- piept de pui congelat, pulpe de pui congelate, pește, creveți, carne slabă congelată
- ouă
- lapte UHT și lapte de soia
- conserve de pește
- pastramă
- legume uscate, la conservă sau borcan, precum, fasole, năut și linte
- păstăi de fasole îmbuteliate
- amestec de fasole la borcan sau conservă
- fasole gătită în conservă cu sos tomat
Grăsimi sănătoase:
- avocado înghețat
- ulei de măsline extravirgin sau ulei de rapiță
- nuci și semințe, printre care migdale, nuci, semințe de in, muguri de pin și chia
Extra:
- sosurile preferate, ca de exemplu, sweet chilly, sos de soia, ketchup sau muștar dijon
- condimente uscate, incluzând pudră de usturoi, oregano și cimbru
- miere sau sirop de arțar
- ciocolată
- ceai
- cafea
În această perioadă, scopurile tale alimentare trebuie să fie aceleași: 3 mese pe zi, plus 2 gustări, fiecare masă luată la ore fixe și farfuriile să fie colorate, pentru a beneficia de cât mai mulți nutrienți, cât mai puține alimente procesate și multă apă.