Farfalle cu avocado şi busuioc
O delicioasă salată de paste, făcută cu avocado şi bucuioc proaspăt.
1/4 linguriţă piper negru măcinat, 1/2 cană parmezan ras, 2/3 cană bucuioc proaspăt, 1 lingură ulei de măsline, 2 bucăţi avocado de mărime medie, 2 roşii potrivite ca dimensiune, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 vârfuri de sare, 3 căţei usturoi, 6 felii de bacon, 250 g paste farfalle, apă
1. Se fierb pastele într-o oală anti-aderentă, cu un vârf de sare şi apă cât să le acopere bine.
2. Se curăţă bucăţile de avocado de coajă apoi se taie în jumătăţi, li se scoate sămânţa şi se taie cubuleţe mici.
3. Se prăjesc feliile de bacon pe ambele părţi şi se scot pe un şerveţel, care să absoarbă surplusul de grăsime, apoi se taie fâşii mai mici.
4. Se taie roşiile cuburi mari, busuiocul se mărunţeşte şi usturoiul se pisează.
5. Într-un castron mare se amestecă avocado, roşiile, baconul, busuiocul, zeama de lămâie, uleiul de masline, usturoiul, piperul si sarea rămasă cu pastele fierte.
6. Se împarte în 4 şi se presară parmezan ras.
Articolul anterior Fițoșele făcute în casă Articolul următor Budincă de ovăz, fără gluten