Paste Primavera cu creveţi
Un preparat săţios, cu un gust deosebit, pe care trebuie să îl încerci!
1 pachet de pene, 1 lingură de ulei vegetal. 1 ceapă tocată mărunt, 3 căţei de usturoi mărunţiţi, 1 dovlecel de dimensiuni reduse, tăiat felii, 1 lămâie stoarsă, 1 ardei gras tăiat felii, 1 conservă de ciuperci, 1 conservă de roşii decojite, 1 lingură de oregano, 1 linguriţă de busuioc, 1/2 fulgi de chilli, 1/4 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de piper negru, 1 kilogram de creveţi
1. Fierbe pastele apoi strecoară-le.
2. Încinge uleiul vegetal într-o tigaie, căleşte apoi ceapa, adaugă dovlecelul, lămîia, ardeiul gras, zeama de la o lămâie şi ciupercile. Lasă-le să se gătească preţ de 5 minute, apoi pune peste roşiile decojite cu tot cu sosul tomat, oregano, busuiocul, fulgii de chilli, sarea şi piperul. Lasă-le să fiarbă.
3. Trage creveţii în uleiu încins, într-o tigaie antiaderentă.
4. Scoate pastele pe farfurii, apoi adaugă peste creveţii gătiţi.
Poftă bună!
Articolul anterior Skordalia - Pastă grecească de cartofi cu usturoi şi migdale Articolul următor Chiftele de curcan cu mere, în sos de vin