Salată de paste cu murături şi mărar
Iubeşti reţetele pe bază de paste şi ţi-e poftă de murături? Ce-ar fi să îmbini castraveţii muraţi cu un strop de mărar şi brânză, într-un preparat delicios şi săţios?
200 gr. paste (scoici sau melcişori), 1 ceaşcă de castraveţi muraţi, feliaţi, 2/3 ceaşcă brânză cheddar tăiată cubuleţe sau rasă, 3 linguri de ceapă tocată fin, 2 linguri de mărar tocat mărunt, 1/2 ceaşcă zeamă de murături; pentru sos: 2/3 ceaşcă maioneză, 1/3 ceaşcă smântână, 1 vârf linguriţă boia iute, 4 linguri zeamă de murături, sare şi piper după gust
1. Fierbe pastele, al dente, potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Trece-le pe sub un jet de apă rece la final, pentru a opri procesul de fierbere.
2. Lasă-le să se răcească, după care amestecă-le cu jumătate de ceaşcă de zeamă de murături şi lasă-le deoparte timp de 5 minute. Scurge-le şi aruncă zeama.
3. Combină toate ingredientele pentru sos într-un bol şi amestecă bine.
4. Într-un vas suficient de încăpător, amestecă pastele cu celelalte ingrediente, după care toarnă sosul şi amestecă din nou. Dă la frigider pentru o oră înainte de a servi.