Felii de avocado pane
O alternativă sănătoasă şi cel puţin la fel de gustoasă pentru cartofii pai, pe care şi tu trebuie să o încerci!
3 avocado tăiaţi pe jumătate, 1/4 cană de zeamă de lămâie, 1 cană de făină, 1 linguriţă de sare, 2 albuşuri de ou, 2 1/2 cană de pesmet, sos picant
1. Încălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Taie fiecare jumătate de avocado în 6 felii subţiri.
3. Pune zeama de lămâie într-un bol. În alt bol, amestecă făina şi sara. Albuşurile de ou bătute bine vor fi puse într-un al treilea bol. Apoi, pe o farfurie, pune pesmetul.
4. Înmoaie fiecare felie de avocado în sucul de lămâie, apoi tăvăleşte-o în făină, în albuşuri şi, la final, acoper-o cu pesmet. Aşază, la final, felia de avocado în tavă. Procedează aşa cu fiecare felie în parte.
5. Introdu tava în cuptor şi lasă feliile de avocado să se coacă preţ de 15-20 de minute, până când capătă o crustă aurie.
6. Serveşte feliile de avocado cu sos picant. Poftă bună!