Conform unei teorii lansate de biologul evoluţionist Satoshi Kanzawa, de la London School of Economics and Political Science, femeile sunt programate genetic să fie fluide din punct de vedere sexual. Astfel, chiar dacă o femeie susţine că este heterosexuală, s-ar putea ca adevărul să fie cu totul altul. Ba mai mult, cercetări recente arată că una din patru femei heterosexuale a avut cel puţin o experienţă sexuală cu o altă femeie. Însă asta nu înseamnă că devine, automat, lesbiană.
Teoria arată că în timpul epocii în care poligamia era acceptată, soţiile apelau la o astfel de interacţiune pentru a reduce tensiunile şi conflictele apărute de pe urma împărţirii aceluiaşi bărbat. Astfel, femeile întreţineau relaţii sexuale şi deveneau mai apropiate, depăşind gelozia. Odată restabilită armonia, familia înflorea, ducând la naşterea mai multor copii. Astfel se arată că fluiditatea sexuală a femeilor a adus beneficii din punct de vedere al evoluţiei.
Autorul teoriei, Satoshi Kanazawa, sugerează că poate astfel explica discrepanţele dintre sexe în ceea ce priveşte cercetările legate de sexualitate. De exemplu, ar putea explica de ce bărbaţii sunt excitaţi de scene intime între lesbiene.
În perioada în care poligamia era frecvent întâlnită, faptul că femeile întreţineau relaţii sexuale cu alte femei însemna, practic, că soţiile se înţelegeau bine între ele, iar bărbatul reuşea să aibă mai mulţi urmaşi.
"Teoria sugerează că la femei, orientarea sexuală capătă altă formă decât în cazul bărbaţilor. În loc să fie heterosexuale sau homosexuale, persoana de care femeile se simt atrase din punct de vedere sexual poate depinde în mare parte de partener, de statutul reproducător şi alte circumstanţe", a subliniat specialistul.
Fluiditatea sexuală a femeilor, dovedită ştiinţific - Ce este şi cum se manifestă
Cercetătorii de la London School of Economics au scos la iveală detalii cu privire la atracţia sexuală apărută între reprezentantele sexului feminin şi explică fenomenul tot mai des întâlnit în zilele noastre, făcând trimitere la aspecte legate de evoluţia individului.