Friptură de vită cu ierburi aromatice
Ce faci cu un pachet de carne de vită trimis de părinţi? O ciorbă moldovenească cu tăiţei de casă şi o friptură cu ierburi aromatice. Reţeta de mai jos am "inventat-o" cu o seară înainte, iar rezultatul a fost peste aşteptări.
600 g carne de vită, o lămâie, rozmarin, cimbru, tarhon, piper, sare.
1. Taie carnea de vită în felii de 3 - 4 cm grosime, după care, într-un castron, amestecă o lingură de rozmarin, o lingură de cimbru, o lingură de tarhon, o linguriţă de piper şi una de sare.
2. Într-un vas de yena, presară jumătate din amestecul de condimente, apoi aşază carnea de vită, stoarce zeama de la o lămâie peste ea şi finalizează prin presărarea condimentelor rămase.
3. Sigilează vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu şi lasă-l la frigider peste noapte.
4. Poţi găti carnea macerată la cuptor, la grill sau la grătarul din curte, este alegerea ta.
5. Aşază carnea pe grătar cu tot cu ierburile de pe ea pe grătar, las-o să se pătrundă 12 - 15 minute pe o parte şi tot atât timp pe cealaltă.
6. Friptura de vită cu ierburi aromatice poate fi servită cu legume, cartofi natur sau pur şi simplu cu salată de murături.
Poftă bună!
Articolul anterior Cheesecake din 3 ingrediente Articolul următor Pui întreg la oală