Varză cu carne de vită la cuptor
Varza călită este preparatul pe care nu avem cum să îl refuzăm vreodată. Iată cât de uşor se prepară această reţetă.
O varză mică, tăiată mărunt, 700 g carne de vită tocană sau piept de curcan tocat, o ceapă mare, tocată mărunt, jumătate de ardei roşu tocat mărunt, o conservă de roşii tocate, jumătate de linguriţă de sare, jumătate de linguriţă de piper, jumătate de linguriţă de zahăr, o linguriţă de seminţe de chimion, o cutie de sos de roşii, o cană de smântână cu 3% grăsimi, o cană de brânză Cheddar.
1. Încinge cuptorul şi pregăteşte un vas termorezistent.
2. Între timp, căleşte ceapa, ardeiul gras, carnea de vită sau de curcan, roşiile tăiate cubuleţe, asezonează cu sare, piper, zahăr şi chimen.
3. Într-un castron mic, amestecă sosul de roşii cu smântâna.
4. În vasul termorezistent, pune un strat de varză, unul de carne, încă unul de varză şi apoi toarnă amestecul de sos de roşii cu smântână şi bagă la cuptor preparatul pentru o oră.
5. Scoate vasul de la cuptor, presară brânza Cheddar, după care bagă din nou la cuptor preparatul pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!