Gogoşi cu cidru de mere şi scorţişoară
Ce ai zice de nişte gogoşi gustoase, cu care să îţi răsfeţi familia în acest weekend? Iată o reţetă inedită de gogoşi, pe care trebuie să o încerci şi tu!
2 căni de cidru de mere, 3 căni de făină albă, 1/2 cană de făină integrală, 2/3 cană de zahăr brun, 2 linguriţe de praf de copt, 3/4 inguriţă de sare, 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1/4 linguriţă de scorţişoară, 1/4 linguriţă de nucşoară, 1/4 linguriţă de cardamom, 2 ouă mari, 6 linguri de unt topit şi apoi răcit, ulei pentru prăjit, zahăr pudră pentru decorat
1. Într-o tigaie de dimensiuni reduse pune cidrul şi lasă-l să dea în fiert, apoi să scadă pe jumătate. Toată operaţiunea va dura în jur de 12 minute. Lasă apoi cidrul la răcit.
2. Într-un bol mare, amestecă atât făina albă, cât şi pe cea integrală, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi condimentele. Separat, într-un bol de dimensiuni mici, bate ouăle, untul şi cidrul. Pune apoi amestecul în bolul mare, peste amestecul făcut mai devreme. După ce ai amestecat bine, acoperă bolul cu folie de plastic şi introdu-l în frigider, unde îl vei lăsa preţ de o oră.
3. După ce ai scos aluatul de la frigider, împarte-l în două şi întinde fiecare bucată cu ajutorul unui făcăleţ. Ai grijă să presari făină pe suprafaţa pe care întinzi aluatul, pentru a evita ca acesta să se lipească. Foloseşte apoi cuţitul sau forme speciale pentru a face gogoşile.
4. Într-o tigaie adâncă încinge o cantitate suficientă de ulei pentru ca gogoşile să fie acoperite în întregime. După ce uleiul este foarte bine încins, pune gogoşile la prăjit. E suficient să le laşi 1 minut, apoi să le întorci pe partea cealaltă. Scoate gogoşile pe un prosop de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.
5. Dacă vrei, poţi folosi zahăr pudră pentru decora gogoşile. Poftă bună!