Acest aspect a fost studiat de Achim Peters, de la University of of Lübeck din Germany, în cadrul unui studiu publicat în Springer Nature's International Journal of Obesity, ajungând la o serie de concluzii cu privire la luarea deciziilor economice în cazul bărbaţilor slabi şi corpolenţi.
Rezultatele cercetării arată că oamenii cu o greutate normală au dificultăţi în a lua decizii corecte şi obiective în ceea ce îi priveşte pe cei care prezintă câteva kilograme în plus.
Indivizii corpolenţi se lovesc adesea de prejudecăţi legate de greutate la locul de muncă. Din acest motiv, au şanse mai mici să fie angajaţi şi adesea sunt plătiţi mai puţin decât un angajat slab care ocupă acelaşi post şi are aceleaşi atribuţii.
În urma unor jocuri economice la care au participat subiecţi ce aveau glicemia fie normală, fie scăzută, s-a ajuns la concluzia că şi atunci când nivelul zahărului din sânge se află în limite normale, bărbaţii slabi tind să le facă mai puţine propuneri corecte celor corpolenţi. În ceea ce priveşte încrederea, bărbaţii slabi cu un nivel scăzut al zahărului din sânge au arătat o mai mare încredere celor care aveau trăsături fizice similare.
Achim Peters a arătat, însă, că în timp ce un manager slab ar prefera un angajat slab şi i-ar oferi acestuia un salariu mai mare, un manager corpolent nu ar face astfel de diferenţe în baza aspectului fizic, nici la angajare, nici în ceea ce priveşte acordarea unui salariu corect.