Există 6 tipuri de obezitate care pot fi identificate prin locurile unde se depozitează grăsimea.
1. Obezitatea de la mâncare
Acest tip de obezitate se produce de la mâncatul în cantităţi prea mari şi diete bogate în zaharuri. Porţiile mai mici, reducerea consumului de zahăr şi exerciţiile fizice în mod regulat pot ţine obezitatea la distanţă.
2. Obezitatea de la nervii stomacali
Depresia, stresul şi anxietatea pot duce la obezitate. Persoanele care suferă de obezitate pe fond nervos se răsfaţă de cele mai multe ori cu recompense dulci, aşa că dacă este redus consumul de dulciuri şi este depistată sursa stresului, problema obezităţii poate fi controlată.
3. Obezitatea de la gluten
Este întâlnită cel mai des la adolescenţi şi femeile aflate la menopauză. Ţine preponderent de schimbările hormonale majore. Acest tip de obezitate poate fi evitată sau combătută prin renunţatul la fumat, la băutură şi prin introducerea exerciţiilor fizice, în mod special cele cu greutăţi.
4. Obezitatea metabolică
Este întâlnită la persoanele care au mare parte din cantitatea de grăsime în zona de mijloc a corpului, iar aceasta este cauzată de regulă de oxigenarea insuficientă. Consumul de alcool trebuie redus neapărat în acest caz, el fiind principala cauză a acestui tip de obezitate.
5. Obezitatea din cauza circulaţiei sângelui
Acest tip de obezitate este de cele mai multe ori moştenită şi o întâlnim la persoanele cu picioare umflate sau la femeile însărcinate. Alergatul sau urcatul scărilor ajută la ţinerea sub control atât a circulaţiei sângelui, cât şi a kilogramelor în plus.
6. Obezitatea de la inactivitate
Aceasta loveşte în părţile corpului care obişnuiau să fie active, de cele mai multe ori atunci când nu mai faci mişcare cum făceai înainte. Tot ce trebuie să faci este să iei masa la intervale regulate, iar astfel vei reuşi să combaţi obezitatea şi să îţi întăreşti metabolismul.