Hummus cu dovleac
Prepară o gustare sănătoasă de sezon, cu care te poţi răsfăţa în zilele mohorâte de toamnă fără să îţi pui în pericol silueta!
3 căni năut, 1 3/4 cană piure de dovleac, 4 linguri pastă de susan, 4 linguri zeamă de lămâie, 1 căţel usturoi pisat, 2 linguriţe sare, 1 linguriţă chimen, 1 linguriţă boia dulce, 1/2 linguriţă scorţişoară, 1/4 cană ulei de măsline, 1/2 cană apă rece, seminţe de dovleac pentru decor
1. Pune năutul în blender şi transformă-l în pudră.
2. Adugă apoi piureul, pasta de susan, zeama de lămâie, usturoiul, sarea, chimenul, boiaua, scorţişoara şi uleiul de măsline. Porneşte din nou blenderul pentru a obţine o pastă. Adugă, treptat, apa rece, apoi opreşte blenderul imediat ce hummusul a căpătat o textură omogenă.
3. Pune hummusul într-un bol, acoperă suprafaţa acestuia cu ulei de măsline şi presară câteva seminţe de dovleac.
Poftă bună!