Pentru a preveni aceste probleme de sănătate ce apar ca urmare a unei lipse de fier din organism, consumă următoarea băutură naturală, extrem de sănătoasă, care este preparată din diferite tipuri de legume şi fructe.
Reţeta unui suc natural, ideal pentru persoanele care au o deficienţă de fier
Ingrediente:
- 1 sfeclă roşie
- 1 măr
- 2 morcovi
- Jumătate de cană de broccoli
- 2 frunze de varză furajeră, numită Kale
Mod de preparare:
Se spală toate legumele şi fructele proaspete în apă. Se taie sfecla roşie, mărul şi morcovii (având grijă să tai în felii subţiri). Apoi se taie broccoliul şi frunzele de varză Kale în bucăţi mici.
Se amestecă toate ingredientele într-un blender până când vei obţine o pastă bună, groasă, consistentă. Adaugă puţină lămâie şi la final vei obţine o băutură specială pentru corpul tău, care îi va furniza cantitatea zilnică necesară de fier.
Ce beneficii au ingredientele din acest suc natural
Sfecla conţine fitochimicale care încurajează detoxificarea din corpul tău şi în acelaşi timp accelerează eliminarea substanţelor nocive din organism. Vitamina C este un antioxidant puternic care se găseşte, de asemenea, în sfecla roşie.
Ca sursă de fier, sfecla roşie ajută persoanele care suferă de anemie şi restabileşte echilibrul de la nivel interior, dar curăţă şi sângele. În acest proces, o cantitate mică de cobalt contribuie în aceeaşi măsură, cobaltul fiind un compus care participă la formarea vitaminei B12, care este necesară pentru crearea de celule roşii din sânge.
Merele - Această băutură naturală îţi va da doza necesară de apă şi zahăr, care îţi va satisface pofta de dulciuri cu fructoza sa, dar nu va face nicio modificare în concentraţia de glucoză din sângele tău.
Morcovii îţi oferă necesarul zilnic de vitamina A. În plus, aceştia conţin fibre alimentare speciale şi scad nivelul colesterolului din sânge. Această legumă creşte numărul de celule roşii din sânge.
Varza furajeră numită Kale conţine cantităţi mari de vitamina K, care este un factor mare care luptă împotriva cheagurilor de sânge. De asemenea, conţine vitamina C, care se păstrează în cantităţi mari chiar şi după ce leguma a fost gătită şi fiartă şi accelerează efectul antioxidant al vitaminei E, care îmbunătăţeşte absorbţia fierului.
Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume datorită numărului mare de ingrediente sănătoase din această legumă. Luteina, fibrele alimentare, vitaminele din complexul B şi acidul folic – toate acestea sunt importante pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului din sânge, previn bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral prin faptul că îmbunătăţesc sănătatea arterelor tale. Sursa.