Principala cauză a trecerii la veganism este ideea că animalele nu merită să sufere și zootehnia are un impact major asupra mediului înconjurător și a sănătății, dar în acest articol vei găsi mai mult argumente în favoarea sănătății.
O dietă vegană sănătoasă și variată este bazată, în principiu, pe consumul de fructe și legume, cereale integrale, nuci și semințe, deoarece există nenumărate combinații pe care le poți face pentru a descoperi ingrediente și gusturi noi. În acest sens, multe organizații naționale și internaționale au subliniat faptul că dietele vegane previn și tratează numeroase afecțiuni, printre care obezitatea, diabetul, bolile de inimă și chiar unele cancere.
În ceea ce privește nutrienții, mulți vegani îi asimilează mai bine decât restul persoanelor, ei primind cel mai bun scor în urma analizei dietelor vegane, vegetariene, piscicole și omnivore. Astfel, în general, veganii consumă mai puțină grăsime saturată, dar mai multe fibre, vitamine și minerale, care împreună asigură o greutate corporală normală.
De asemenea, sănătatea mentală este și ea afectată de numeroși factori, iar alegerea dietei face diferența, deoarece o dietă bazată pe plante este în mod natural bogată în antioxidanți, fibre și grăsimi nesaturate, ceea ce ajută la diminuarea riscului declinului cognitiv și apariția bolilor degenerative, inclusiv prevenția demenței, a bolii Alzheimer sau Parkinson.
În concluzie, după cum arată cercetările, organismul uman se adaptează la ceea ce consumă în mod predominant și funcționează foarte bine pe baza unei diete vegane, care acum beneficiază de mai multe oferte de mâncare decât în trecut, datorită numărului mare de adepți.
Iată cum îți îmbunătățește veganismul starea de sănătate
În general, dietele vegane oferă o lume plină cu alimente sănătoase și accesibile pentru toată lumea, iar studiile recente au observat că un număr din ce în ce mai mare de oameni adoptă alimentația bazată pe fructe și legume.