Iată câteva trucuri pentru a remedia problemele cele mai des întâlnite în aceste luni călduroase, trucuri care îți vor permite să te distrezi așa cum trebuie.
1. Transpirația
- Deodorantele te vor ajuta în acest caz doar dacă îl folosești pe cel potrivit și, în plus, este mult mai folositor dacă aplici deodorantul seara, înainte de culcare. Astfel lași ingredientelor active suficient timp să fie absorbite. Dacă te dai cu deodorant dimineața, acesta va fi șters mult mai repede de transpirație și ingredientele vor rămâne doar la suprafață, iar efectul va fi altul decât cel scontat.
- Evită alimentele picante, alcoolul și cafeaua, deoarece organismul va reacționa la ele în același fel în care reacționează în fața căldurii.
- Există câteva remedii naturale care te ajută să eviți transpirația în exces, de exemplu, oțetul de mere, care curăță bacteriile și închide porii, iar tot ceea ce trebuie să faci este să te dai seara cu puțin oțet în zonele în care transpiri cel mai mult și dimineața să faci un duș. În plus, amidonul și praful de copt absorb foarte bine transpirația dacă faci o mixtură și o aplici în zonele cu probleme, unde s-o lași să acționeze timp de jumătate de oră, apoi să te speli. Un alt remediu natural este zeama de lămâie amestecată cu acidul citric, combinație ce omoară bacteriile și reduce transpirația dacă te freci un pic cu o bucată de lămâie. Pe de altă parte, și o bucată de cartof crud are proprietăți uimitoare.
- Transpirația te face să te simți și să arăți prost, dar lasă și hainele pătate, însă poți folosi o pastă din praf de copt și aspirină dizolovată într-un litru de apă. Vei scăpa definitiv de pete dacă lași această pastă să acționeze 5-10 minute, apoi speli rufele ca de obicei.
2. Arsurile solare
- Alege o cremă de protecție solară cu factor ridicat, care să te protejeze de razele UV. Medicii recomandă un SPF minim 30.
- Aplică crema de protecție solară cu 30 de minute înainte de expunere, dacă ieși afară între orele critice, iar dacă stai la soare și transpiri, mai bine îți pui un prosop pe tine.
- Dacă nu poți evita soarele amiezii, când razele sunt foarte puternice, mai bine nu te lași doar în baza cremei ci te acoperi cu haine din materiale naturale și porți o pălărie închisă la culoare, deoarece blochează mai multe raze decât cele deschise.
- Dacă, totuși, te-ai ales cu o arsură solară, atunci poți aplica, local, iaurt, lapte rece, castravete sau aloe. În plus, poți face o baie cu oțet de mere.
3. Machiaj care se scurge
- Înainte de a aplica produse de machiaj, ia un cub de gheață și masează-ți ușor fața, apoi tamponează pielea cu un prosop uscat și curat, iar la final poți aplica ce machiaj dorești.
- Folosește produse îmbogățite cu minerale, dar fără ulei, care, eventual, să nu fie foarte cremoase. Alege pudre hipoalergenice și aplică-le doar în strat subțire.
4. Piele uscată
- Mănâncă mai multe fructe bogate în antioxidanți și proteine, pentru că acestea stimulează producția de colagen și îți păstrează pielea tânără, frumoasă și fără riduri.
- Uită de peelingurile chimice și alte produse cu acid glicolic sau retinoizi, deoarece îți sensibilizează pielea, care este afectată mai rău de soare.
5. Probleme cu părul
- Coafurile strânse dăunează firului de păr, deci ar fi mai bine să îl aranjezi lejer și confortabil.
- Spală-te pe păr mai rar, pentru a preveni uscarea excesivă a părului și producția de ulei. Dacă ai părul gras între spălări, doar clătește-te cu apă la duș, fără a folosi șampon sau folosește șampon uscat dacă este într-adevăr necesar.
- Poartă o pălărie sau o șapcă și folosește produse cu protecție UV.
6. Față uleioasă
- Evită uscarea excesivă a pielii după folosirea produselor de curățare și ingredientele care îți astupă porii precum uleiuri minerale, petroleum și petrolatum.
- Un bun remediu natural pentru pielea grasă este să întinzi ovăz înmuiat în apă caldă și amestecat cu o lingură de miere. Aplică această pastă pe față și las-o să acționeze 3 minute, apoi clătește-te cu apă din abundență.
7. Acnee
- Evită dulciurile și produsele cu amidon și mănâncă multe fructe și legume bogate în antioxidanți, vitamine și alte uleiuri esențiale cu nutrienți benefici tipului tău de ten.
- Dacă ai coșuri pe spate, schimbă hainele cu care te îmbraci și folosește unele mai lejere, din fibre naturale. Dacă transpiri pe stradă, când ajungi acasă pune imediat hainele la spălat, pentru a împiedica înmulțirea bacteriilor.
8. Iritații de la căldură
- Poartă haine lejere, comode, din materiale precum in și bumbac.
- Fă-ți o compresă rece din plicuri de ceai. După ce-ți bei ceaiul, pune plicul folosit la frigider și aplică-l pe zona iritată, ca să scapi de usturime și mâncărime.
- Încearcă să rămâi curată și uscată, folosind cu măsură ventilatoarele și aerul condiționat și făcând dușuri cât mai dese și cât mai apropiate de temperatura exterioară.
- Extrage pulpa de aloe vera și aplic-o pe zona iritată de câteva ori pe zi, acesta este un mod excelent de a catifela pielea și a o ajuta să se vindece mai repede.
Este foarte important de ținut minte că toate aceste probleme apar din cauza deshidratării. Din moment ce organismul tău pierde mai multe fluide în timpul verii, ar trebui să bei mai multă apă, ca să eviți problemele de sănătate și frumusețe.