Procentajul de oameni care au peste 100 de ani este foarte mare în Japonia. Japonezii nu mănâncă mâncarea doar pentru gustul pe care îl are ci se concentrează pe beneficiile asupra sănătății. În continuare poți citi 10 dintre motivele pentru care femeile de acolo arată atât de bine.
1. Deserturi sănătoase
Femeile din Japonia tind să mănânce ca desert fructe proaspete în loc de dulciuri procesate. Acesta este secretul taliei de viespe, evitarea dulciurilor, mai ales a celor care conțin foarte mult zahăr.
2. Băi fierbinți
Cuvântul pentru băile fierbinți naturale este „Onsen”, iar acestea se găsesc peste tot în Țara Soarelui Răsare, pentru că are parte de vulcani activi și ape termnale. Acestea sunt foarte benefice pentru sănătate și au puteri vindecătoare, datorită temperaturii apei și a mineralelor pe care le conțin, printre care niacin, siliciu, calciu și magneziu. Apele termale prelungesc viața celor care fac frecvent băi terapeutice, ele reduc stresul și îmbunătățesc calitatea somnului, în timp ce fac pielea să arate mult mai bine.
3. Metode sănătoase de gătit
Japonezele folosesc metode sănătoase de gătit și pregătesc doar alimente proaspete. Ele folosesc, în principiu, trei tehnici și anume prepararea la grătar, la aburi sau în crud. Nu folosesc aproape niciodată ulei suplimentar, pentru a păstra cât mai mulți nutrienți și un gust mai natural al tuturor ingredientelor.
4. Își iau tot timpul
La ei mâncatul pe fugă este considerat nepoliticos, deoarece timpul pentru luarea mesei este sacru, tocmai de aceea vei vedea foarte rar un japonez că mănâncă în picioare, mergând. Așadar, mănâncă încet, pentru ca stomacul să proceseze în timp mâncarea și creierul să primească semnalul de sațietate.
5. Fac arte marțiale
În Japonia se practică aikido, judo și karate ca sporturi de întreținere. Acestea au un rol foarte important în menținerea sănătății, pentru că îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular și cresc rezistența la efort. Ele cresc și nivelul de flexibilitate, tonifică musculatura și încetinesc procesul de îmbătrânire.
6. Mersul pe jos este un ritual
Atât femeile cât și bărbații iubesc să meargă pe jos kilometrii întregi sau cel puțin cu bicicleta. Acestea sunt metode foarte bune de a te păstra sănătoasă și tonifiată. În plus, sunt activități care destresează, îmbunătățesc starea de spirit și mențin inima sănătoasă.
7. Porții mici
Japonezii sunt foarte atenți cu ceea ce mănâncă, așa că preferă să ia doar porții mici, deoarece cantitatea redusă înseamnă mai puține calorii. Mâncarea pe care o consumi este mult mai puțin importantă decât ceea ce mănânci în sine. Este suficient să nu îți umpli până la refuz farfuria și să iei porții mai mici decât de obicei. Deci mănâncă alimente proaspete în cantități mici.
8. Fructe de mare
Japonezii preferă să mănânce fructe de mare din cauza faptului că studiile au arătat cum carnea roșie poate provoca boli inflamatorii, colesterol mare și obezitate. Așadar, ei consumă tăiței din orez și creveți, somon, ton și alți pești bogați în acizi grași omega-3, proteine și nutrienți esențiali, mai ales organele, inima și creierul. Acizii grași de genul omega-3 provoacă eliminarea excesului de grăsime abdominală și sunt buni pentru piele în general, deoarece previn melanoamele, cancerul, acneea, psoriazisul și dermatitele. De asemenea, fructele de mare sunt bune pentru sistemul nervos.
9. Mâncare fermentată
Oamenii din Japonia consumă, de obicei, mâncare fermentată. În timpul procesului de fermentație este creat acidul lactic și sunt asimilați nutrienții precum acizii grași omega-3, vitamina B, enzimele benefice și probioticele. Printre aceste tipuri de mâncare se numără kimchi, tempeh, miso, sauerkraut, kombucha și kefirul. Acestea ajută digestia și procesul de slăbire în greutate. Ele elimină metalele grele din organism și toxinele din țesuturi.
10. Ceaiul
Pe lângă a avea grijă de ceea ce mănâncă, japonezii adoră să bea ceai verde, care are foarte mulți antioxidanți. Acesta încetinește procesul de îmbătrânire și luptă împotriva radicalilor liberi. Ceaiul ajută la eliminarea kilogramelor în exces în timp ce reduce riscul de atac cardiac și cancer.