În ziua de astăzi, bananele sunt cultivate în cel puțin 107 țări și sunt pe locul patru într-un top al celor mai mari culturi de fructe. Americanii consumă mai multe banane decât mere și portocale la un loc, iar situția este asemănătoare și la alte popoare, drept pentru care lumea a început să se întrebe cât de bune sunt acestea pentru sănătatea noastră. Ai în continuare doar o parte dintre beneficiile consumului regulat de banane, dar te invităm să mărești lista după bunul plac.
1. Alergii - Bananele sunt formate doar din amino-acizi, care provoacă alergii doar în foarte puține cazuri.
2. Anemia - Cum bananele sunt foarte bogate în fier, sunt foarte benefice în tratarea anemiilor.
3. Energie - Zahărul este prezent în aceste fructe sub formă de sucroză, glucoza și fructoză, astfel că va da instant o doză bună de energie celui care consumă banane.
4. Constipație și diaree - În general, bananele sunt prescrise ca un remediu la diaree și constipație, asta deoarece ele normalizază activitatea intenstinală.
5. Dizenterie - Bananele decojite și pisate, transformate în cremă sau spumă, funcționează în cazul disenteriei la copii.
6. Mahmureală - Un milk-shake de banane combinat cu miere este un foarte bun remediu pentru mahmureală, pentru că face o peliculă fină în jurul stomacul și alături de lapte hidratează sistemul digestiv.
7. Stopează fumatul - Nutrienții prezenți în banane, precum potasiul, vitaminele și magneziul elimină nicotina din organism.
8. Îmbunătățesc starea de spirit - Triptophan-ul, un amino-acid prezent în banane, ajută la producerea de serotonină.
9. Îmbunătățesc activitatea creierului - Potasiul din componenta bananelor ajută creierul să funcționeze corect și îl menține alert.
10. Rinichi - Cum bananele sunt bogate în carbhidrați și sărace în proteine ele sunt utile de asemenea în tratarea afecțiunilor de rinichi.
11. Surplus de greutate - Bananele, împreună cu laptele slab, formează un foarte bun medicament care ajută la scăderea în greutate.
12. Inima - Potasiul din banane menține un echilibru în cazul fluidelor și electroliților din celule și ajută astfel la reducerea riscului de crize de inimă și aritmii.
13. Sânge - Vitamina B6 prezentă în banane ajută la dezvoltarea hemoglobinei și anticorpilor din sânge.
14. Oase - potasiul reduce, de asemenea, riscul de osteoporoză prin stabilizarea calciului în oase.
15. Sistemul nervos - Potasiul mai este bun și pentru prevenirea infarctelor cu până la 40%.
16. Dereglări intestinale - Bananele sunt foarte bune împotriva dereglărilor intestinale întrucât sunt ușor de digerat. Pot ajuta chiar și la vindecarea simptomelor acute de gastrită.
17. Ulcer - Bananele au un efect anti-acid care ușurează stomacul și înlătură arsurile stomacale.
18. Vedere - Consumul frecvent de banane sau alte fructe previne degenerarea oculară, responsabilă pentru pierderea vederii la majoritatea adulților.