Potrivit unei cercetări realizate de neurochirurgul Richard Davidson, învățarea copiilor să fie buni le ridică performanțele academice și îi face să se simtă mai bine. Cu toate acestea, un IQ mai mare nu înseamnă neapărat că ești geniu, iar cel mai important lucru este să-i înțelegi pe cei din jur și să ai mai degrabă inteligență emoțională. În acest sens, oamenii amabili înțeleg mai bine emoțiile și pot forma legături trainice cu alte persoane.
Persoanele amabile se gândesc bine înainte să facă ceva și își asumă responsabilitatea propriilor acțiuni
Să-i asculți pe ceilalți și să cooperezi este ceva ce fac cei cu adevărat inteligenți. De asemenea, oamenii amabili iau decizii mai bune, pentru că pot prezice reacțiile celorlalți.
Persoanele amabile fac lumea să fie un loc mai bun
Nu te costă nimic să fii amabilă și actele de bunătate te duc departe. Conform unui studiu realizat recent, bunătatea activează acea parte a creierului care este responsabilă de primirea recompenselor, făcându-te să te simți fericită și satisfăcută.
Este mai ușor să ignori anumite situații și să-ți pese doar de tine, pentru că ai nevoie de curaj și bunătate pentru a-i ajuta pe cei din jur. Să fii amabil nu înseamnă să fii slab de înger, este de fapt ceea ce are nevoie lumea pentru a se putea dezvolta. În acest sens, sună-ți bunicii, întreabă un prieten vechi ce mai face, zâmbește unui străin și poartă-te cu alții cum ai vrea ca ei să se comporte cu tine.
Iată de ce persoanele amabile sunt adesea mai deștepte
Conform experților, există o legătură între amabilitate și IQ, iar să dai dovadă de empatie nu este o dovadă de slăbiciune ci un obicei care-ți menține creierul sănătos.