Iaurt îngheţat cu afine
Vrei să prepari un desert cu puţine calorii şi foarte gustos? Încearcă iaurtul îngheţat cu afine.
4 căni de afine, proaspete sau congelate, 1/4 cană de zahăr tos, o cană iaurt de vanilie cu 1% grăsime sau iaurt degresat, o lingură de zeamă de lămâie.
1. Într-un vas, toarnă zahărul tos peste 3 căni de afine şi lasă deoparte amestecul pentru 45 de minute, iar din când în când mai amestecă cu lingura prin el.
2. Pune într-un blender afinele cu zahăr peste care toarnă iaurtul, zeama de lămâie şi amestecă această compoziţie până vei obţine o pastă omogenă.
3. Pune la congelator compoziţia până când marginile se îngheaţă, iar zona din centru este moale. Scoate vasul şi amestecă bine din nou compoziţia, în care adaugi a patra cană de afine.
4. Pune preparatul la îngheţat peste noapte şi consumă-l simplu sau cu frişcă.
Poftă bună!
Articolul anterior Pere fierte în vin Articolul următor Salată cu carne de vită