Deşi îţi oferă un oarecare confort în momentele stresante, alimentele bogate în grăsimi îţi afectează puternic capacitatea de concentrare, potrivit unui studiu recent.
Studiu, publicat în American Journal of Clincial Nutrition, a comparat performanţa a 51 de femei în cadrul unui test de atenţie efectuat atât după consumarea unor alimente bogate în grăsimi saturate, cât şi după o masă compusă din alimente bogate în grăsimi nesaturate.
Performanţele femeilor au fost vizibil mai slabe în primul scenariu, ceea ce a semnalat o legătură clară între activitatea cerebrală şi consumul de grăsimi nesănătoase. Capacitatea de a se concentra a scăzut cu 11% în urma consumului de grăsimi saturate.
În primul scenariu femeile au consumat ouă, biscuiţi, cârnaţi de curcan şi sos, cu un aport total de 60 de grame de grăsimi saturate provenite din uleiul de palmier în care au fost gătite, în timp ce în al doilea scenariu, aceleaşi ingrediente au fost preparate în ulei de floarea-soarelui, o variantă bogată în grăsimi nesaturate.