Înghețată din iaurt, cu miere și fistic
Odată cu vara și temperaturile mari a apărut și pofta de a mânca tot timpul ceva rece și dacă vrei să mănânci ceva ușor și răcoritor, dar sănătos, ca să mai intri și în costumul de baie, optează liniștită pentru aceste înghețate gustoase.
2 căni iaurt cu 10% grăsime, 1/4 cană miere, 1/4 fistic decojit, 1/4 linguriță sare
1. Se pisează fisticul mărunt, aproape să arate ca un praf, dar fără a fi păstos.
2. Se amestecă iaurtul cu mierea și sarea, iar la sfârșit se adaugă fisticul în ploaie.
3. Se pune crema obținută în forme de silicon sau lăcașuri făcute din hârtie, apoi se pun la congelator timp de o oră, după care se scot și se bagă bețe de înghețată la câte un capăt și se pun din nou la congelator, pentru cel puțin 7 ore sau peste noapte.
4. Se scot formele din congelator și se țin un pic plutind în apă fierbinte, pe cât posibilul fără ca apa să ajungă pe compoziție, ca să se poată dezlipi mai ușor și fără a deteriora forma sau a altera gustul.