Lasagna cu ciuperci
Cel mai probabil, în weekend te-ai răsfăţat cu grătar şi dulciuri, iar astăzi este momentul să reechilibrezi balanţa în ceea ce priveşte dieta ta. Oferă-i organismului tău puţin răgaz cu o lasagna vegetariană.
250 g foi de lasagna, 120 g de roşii fierte, o ceapă, jumătate de kilogram de ciuperci, 2 - 3 linguri de ulei de măsline, un vârf de lingură de condimente pentru gătit, 2 linguri de făină integrală, 250 ml smântână de soia, un pahar cu lapte de ovăz, 100 g de tofu, un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de piper negru, un vârf de linguriţă de nucşoară, un vârf de lingură de turmeric, o lingură de pătrunjel tocat, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 l de apă cu sare.
1. Pune foile de lasagna la fiert în apa cu sare pentru 3 minute şi ai grijă să nu le laşi mai mult pentru că devin lipicioase. Apoi, scoate foile şi pune-le la uscat, timp în care prăjeşte ceapa cu ciupercile în ulei de măsline.
2. Adaugă peste ceapă şi ciuperci condimentele pentru gătit, roşiile, pătrunjelul şi nucşoara, iar după ce găteşti bine compoziţia, las-o la răcit.
3. Într-o cratiţă, pune 2 linguri de ulei de măsline, lasă-l să se încingă, toarnă făina în el, apoi laptele şi amestecă constant până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă sare după gust şi smântâna, după care lasă sosul la răcit.
4. Unge tava de copt cu ulei de floarea soarelui, aşază un strat de foi de lasagna, apoi compoziţia de ciuperci cu roşii, după care completează cu alte straturi de foi de lasagna şi compoziţie.
5. După ce termini de aşezat foile de lasagna, toarnă sosul bechamel, după ce l-ai amestecat cu tofu şi turmeric. La final, bagă lasagna la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
Preparatul se serveşte cald.
Poftă bună!
Sursa: yourstylishlife.com Articolul anterior Rulouri cu unt de arahide, gem şi mere Articolul următor Mere caramelizate cu ovăz