Mazăre cu ciocănele de pui dezosate
Mazărea cu carne este alegerea ideală pentru persoanele care lucrează intens de dimineaţă până seara şi au nevoie de un aport mai mare de proteine.
700 g de ciocănele de pui dezosate, 2 borcane de mazăre de 800 g, o ceapă mare, un morcov mare, o cană de suc de roşii, 3 linguri de ulei, o legătură de pătrunjel proaspăt, sare, piper, alte condimente după preferinţă.
1. Pune cratiţa pe aragaz la foc mediu şi adaugă în ea 3 linguri de ulei, timp în care spală bine carnea de pui şi tai-o cuburi.
2. Căleşte carnea în ulei pentru 8 - 10 minute, după care adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovul curăţat şi dat pe răzătoarea mică.
3. Lasă ceapa să se călească bine cu morcovul şi carnea pentru 10 minute, după care adaugă o cană cu apă, lasă să dea în clocot şi adaugă mazărea, după ce ai spălat-o foarte bine.
4. Amestecă, iar după încă 5 minute de fiert adaugă sucul de roşii.
5. După încă 15 minute, adaugă pătrunjelul tocat, sarea şi piperul după gust, amestecă bine şi opreşte aragazul. Ornează cu puţin pătrunjel verde şi lasă preparatul să se răcească.
Pont: Mazărea cu carne de pui este delicioasă cu gogoşari sau castraveţi la oţet, mai ales că ne aflăm în sezonul murăturilor.