În acest sezon, când consumăm din belşug fructe, legume şi salate, organismul nostru se confruntă cu balonarea.
Însă medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne atrage atenţia că senzaţia de balonare nu este acelaşi lucru cu depozitul de grăsime. Tocmai de aceea, este important să includem în dieta noastră cât mai multe fibre insolubile, care accelerează tranzitul intestinal.
"Balonat nu înseamna îngrăşat. A venit sezonul fructelor şi al salatelor, adică al consumului din belşug de fibre, minerale şi vitamine. Fibrele sunt ceva ce organismul nostru nu poate digera, de aceea au aport caloric 0. Există fibre solubile, care se înmoaie şi se dizolvă în apă, şi fibre insolubile cu rol de balast, de accelerare a tranzitului intestinal.
Fibrele alături de glucidele/zahărul din legume şi fructe fermentează, balonează, ne umflă burta. Lucrul bun e că nu e vorba de grăsime, e doar aer şi o acumulare suplimentară de lichid indusă de prezenţa fibrelor. Lucrul rău e că ne simţim plini, umflaţi, e un disconfort. Concluzia e una implicită: e greu să ai burta suptă, plată dacă mănânci fructe. Iar dacă burta e plină, umflată, nu înseamnă obligatoriu că te-ai îngraşat", a explicat nutriţionista Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.