Mic dejun cu fructe de pădure şi quinoa, la castron
Un mic dejun sănătos poate însemna un bol plin cu proteine, antioxidanţi, vitamine, nutrienţi şi fibre alimentare. Aceste castroane sunt uşor de făcut şi reprezintă o modalitate foarte bună de a te bucura de aportul zilnic de fruccte. Poţi să fierbi quinoa din timp şi să o păstrezi la frigider (sau congelată), pentru zilele în care eşti egata să mânănci un mic dejun rapid, la pachet.
Ingrediente: 1/4 cană de quinoa nefiartă, prespălată sau clătită bine sub un jet de apă; 1/2 cană de lapte de migdale neîndulcit; 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1/2 linguriţă extract de vanilie; 2 linguriţe de miere; 1 banană feliată; 6 căpşune feliate; 1/2 cană de afine; 2 linguriţe de seminţe de cânepă sau nuci; 1/4 cană lapte de migdale încălzit.
Mod de preparare:
1. Umple un vas mic cu lapte de migdale, scorţişoară şi vanilie, se fierbe toată compoziţia, se reduce focul (la foc mic), adaugă quinoa, acoperă şi se fierbe la foc mic până când se evaporă lichidul, timp de 20 sau 25 de minute. Înţeapă cu o furculiţă.
2. Se împarte quinoa fierbinte în 2 castroane, se acoperă fiecare castron cu fructele feliate şi cu seminţele de cânepă, se pune mierea şi se adaugă laptele de migdale călduţ, după plac.
Dacă vrei să îţi începi dimineţile cu un preparat savuros, poţi încerca acest preparat pe bază de quinoa. Pont: poţi să presari în castron seminţe de floareaa-soarelui, dar şi nuci. Sursa.