Cartofi dulci, în crustă dulce de scorţisoară
Prepară o gustare dulce şi gustoasă, pe care o poţi servi alături de prieteni în acest weekend!
2 cartofi dulci mari, 2 ouă, 2 linguri de lapte, 1 1/2 mix pentru clătite din comerţ, 1/3 cană de amidon pentru porumb, 2 linguriţe de sare, 5 linguriţe de scorţişoară, 2 căni de ulei pentru prăjit (de preferat de cocos), 2 iaurturi de vanilie şi 2 linguri de sirop de arţar (poate fi înlocuit cu un topping de caramel).
1. Curăţă ambii cartofi şi taie-i în fâşii, ca şi cum ai face cartofi pai. Separat, bate ouăle într-un bol, alături de lapte. Pune apoi cartofii în bolul respectiv.
2. Pune mixul de clătite şi amidonul de porumb într-o tavă. Într-un bol de mici dimensiuni, amestecă zahărul, sarea şi scorţişoara. Din acest amestec, ia două linguriţe şi pune-le în tava în care ai pus mixul de clătite.
3. Încălzeşte uleiul pentru prăjit într-o tigaie.
4. Scoate cartofii din ou şi pune-i apoi în tavă pentru a-i acoperi cu mixul pentru clătite. Prăjeşte-i apoi în uleiul încins şi scoate-i pe câteva şerveţele care să absoarbă tot uleiul.
5. La final, trebuie să presari amestecul de zahăr şi scorţişoară rămas.
6. Serveşte cartofii împreună cu un sos făcut din iaurtul de vanilie şi siropul de arţar/ caramel.
Poftă bună!
Articolul anterior Rulouri de pui cu sos alb Articolul următor Prăjitură crocantă cu ovăz și fructe