Tort de banane cu glazură de nuci
Vrei să încerci să prepari un desert delicios care nu necesită foarte mult timp? Tortul de banane cu glazură de nuci este pur şi simplu cea mai bună alegere.
Blat: 1 kg şi jumătate de banane, curăţate de coajă şi pasate, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, 3 ceşti de făină de grâu, o lingură şi jumătate de bicarbonat de sodiu, un vârf de linguriţă de sare, 3 sferturi de cană de unt, 3 căni de zahăr, 3 ouă mari, 2 linguriţe de zahăr vanilinat, o cană şi jumătate de lapte bătut. Glazură: jumătate de ceaşcă de unt, un pachet de cremă de brânză, o linguriţă de zahăr vanilinat, 3 căni şi jumătate de zahăr pudră. Garnitură: miez de nucă tocat.
Blat:
1. Încinge o tigaie bine şi pulverizează pe ea spray pentru gătit, timp în care, într-un castron mic, amestecă pireul de banane cu zeama de lămâie şi lasă compoziţia deoparte.
2. Într-un castron mare, amestecă 3 sferturi de ceaşcă de unt cu 3 căni de zahăr, până obţii o compoziţie pufoasă.
3. Bate 2 ouă cu 2 linguri de zahăr vanilinat sau cu esenţă de vanilie, pentru o aromă mai puternică şi toarnă compoziţia peste amestecul de banane.
4. Bate făina de grâu cu laptele bătut şi amestecă, de asemenea, cu restul compoziţiei, împreună cu compoziţia pufoasă obţinută din unt şi zahăr.
5. După ce ai amestecat bine cu mixerul, toarnă compoziţia într-o tavă pentru copt blatul de tort şi bagă la cuptor pentru 45 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
Glazură:
1. Amestecă bine crema de unt şi brânza până obţii o pastă omogenă, adaugă linguriţa de vanilie, zahărul pudră şi continuă să amesteci.
2. După ce se răceşte blatul, îmbracă-l în glazură şi presară nuci peste el.
Poftă bună!
Sursa: food.com Articolul anterior Penne cu pui şi parmezan Articolul următor Rulouri cu căpşuni şi cremă de ciocolată