Mini frittata cu cârnați
Aceste mini brioșe sunt super ușor de preparat și reprezintă un mic dejun excelent pentru copiii mofturoși și adulții care vor mai multă varietate.
250 g cârnați, 4 ouă, 1/4 cană lapte, 1/4 linguriță sare, 1/8 linguriță piper negru măcinat, 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat, sos Tabasco, 2/3 cană cheddar ras, 1 linguriță ulei
1. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius și se unge o tavă de 8 brioșe cu puțin ulei.
2. Se încălzește o tigaie mare pe foc mediu și se prăjesc cârnații tăiați cubulețe mici, apoi se scot pe un șervețel și se lasă la scurs.
3. Se amestecă într-un castron mediu ouăle cu laptele, sarea, piperul, pătrunjelul și sos Tabasco după gust, apoi se adaugă aproximativ trei sferturi din cârnați și jumătate din cheddarul ras.
4. Se umplu formele de brioșe cu compoziția obținută, iar deasupra lor se pun restul de cârnați și cheddar, după care se dau la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă frittata.
5. Se dezlipesc marginile brioșelor cu ajutorul unei spatule și se așează câte 2 bucăți pe farfurii, unde se servesc cu ketchup, salsa sau roșii cherry.