Mănăstirea "Peștera Sfântului Apostol Andrei" merită să fie vizitată în orice perioadă a anului, însă slujba din ziua de 30 noiembrie este de-a dreptul impresionantă.
Prima biserică creștină din țara noastră se află la ieșirea din localitatea cu specific pescăresc Ion Corvin, la marginea pădurii ce se află la baza unui mic munte în care este săpată peștera. Aceasta a fost descoperită în anul 1918 de un avocat ce nu mai scăpa de visele premonitorii, care i-au condus pașii către Peștera Sfântului Andrei, aflată atunci într-o stare avansată de degradare. Treptat, peștera a fost populată de călugări care și-au făcut chilii și au ridicat o biserică separat de peșteră.
Peștera a fost rapid asociată cu cea din balada Peșterii Sfântului Andrei, de aici popularitatea sa crescută. În apropierea bisericii este și Izvorul Sfântului Andrei care, potrivit legendei, a apărut atunci când Sfântul Apostol a lovit stânca cu toiagul. Miile de turiști care vin aici susțin că peștera are puteri vindecătoare, la fel ca și apa din Izvorul Sfântului Andrei.
Dacă vrei să îți petreci ultimul weekend de toamnă, dar și prima zi de iarnă aici, te poți caza la Pensiunea Casa Emy din localitatea Ion Corvin. O cameră dublă se poate închiria aici la tariful de 100 de lei. Pentru detalii și rezervări intră aici.
Capitala Unirii, Alba Iulia este, încă din 1918, locul în care se sărbătorește cel mai bine Unirea Transilvaniei cu România. Parada militară, defilarea precum și spectacolele deosebite ce se desfășoară pe 1 Decembrie în cadrul Cetății Alba Carolina fac din orașul Alba Iulia o destinație ideală pentru un 1 decembrie petrecut ca la carte.
În ceea ce privește cazarea, îți recomand să alegi o unitate amplasată central, pentru a ajunge cu ușurință, fără mașină, în zona Cetății, unde vor avea loc cele mai importante evenimente. Având în vedere că va fi o perioadă aglomerată, nu e recomandat să petreci zeci de minute căutând un loc de parcare, în loc să te bucuri de atmosfera deosebită.
Așadar, dacă bugetul tău nu este limitat, îți recomand Hotelul Medieval, de 5 stele, amplasat în incinta Cetății Alba Carolina. Acesta se află într-una dintre clădirile istorice ale cetății, mai exact în fosta cazarmă. Tariful pentru o noapte de cazare petrecută aici pornește de la 80 de euro/ noapte și poate ajunge până la 170 de euro. Mai multe detalii vei găsi aici.
În cazul în care nu ești dispusă să arunci prea mulți bani pe cazare, îți ofer o alternativă mai ieftină, însă la fel de bine poziționată. Este vorba despre Hotelul Hermes, un hotel de 3 stele situat foarte aproape de principalele atracții turistice din Alba Iulia. O noapte petrecută aici te va costa între 185 și 230 de lei. Mai multe informații vei găsi aici.
Dacă vrei să profiți de weekendul prelungit într-un peisaj de munte perfect, departe de agitația orașului, dar nu ești dispusă să petreci ore întregi pe drum, în mașină, îți recomand o localitate liniștită precum Moroeni de Dâmbovița. Neexploatată din punct de vedere turistic pe măsura potențialului, aici vei găsi peisaje deosebite care nu vin la pachet cu sute de turiști zgomotoși.
Ferma Club din Moroeni îți pune la dispoziție un pachet turistic de nerefuzat. Este vorba despre un sejur de 3 nopți, cu pensiune completă și masă festivă, dar și acces nelimitat la piscina interoară și la saună, la prețul de 190 de euro/ persoană. Pentru detalii intră aici.
Sursă foto: cristianchinabirta.ro