Negresa cu nuca de cocos
300 g zahar
100 ml ulei
600 g faina
3 linguri pudra de cacao
4 linguri gem acrisor (caise, visine)
100 g miez de nuca
100 g fulgi de nuca de cocos
300 ml lapte
coaja rasa de lamaie
zahar vanilinat
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita bicarbonat
Se freaca, intr-un castron mare, zaharul cu uleiul. Se dauga bicarbonatul (“stins” cu zeama de lamiae), coaja rasa de lamaie, zaharul vanilinat, gemul (de caise sau visine) si 300 ml lapte. Dupa ce totul s-a omogenizat perfect, se adauga, treptat, nucile taiate felii subtiri, si faina cernuta impreuna cu pudra de cacao. Se framanta un aluat, nu prea tare si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava la cuptor 25-30 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Se taie in tava, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se serveste pudrata cu fulgi de nuca de cocos.
Articolul anterior Inima iubirii Articolul următor Bezele cu capsune