Negresă cu zmeură
Te-ai săturat de reţetele clasice şi vrei să îi surprinzi pe cei dragi? Încearcă varianta cu zmeură!
200 gr. bucăţi de ciocolată neagră, 100 gr. bucăţi de ciocolată cu lapte, 250 gr. unt, 400 gr. zahăr brun, 4 ouă, 140 gr. făină, 50 gr. pudră de cacao, 200 gr. zmeură
1. Încinge cuptorul şi aşază foaie de copt într-o tavă întinsă. Aşază în tavă ciocolata, untul şi zahărul, lăsându-le să se topească la cuptor, amestecând din când în când.
2. Adaugă ouăle în tavă, amestecând. Trece făina prin sită şi adaug-o împreună cu pudra de cacao, amestecând. Adaugă şi amestecă jumătate din zmeură, nivelează compoziţia, după care presară deasupra zmeura rămasă.
3. Lasă compoziţia la cuptor timp de 30 de minute, iar dacă preferi o consistenţă mai fermă, prelungeşte timpul cu 5 minute. Las-o să se răcească înainte de a o porţiona. O poţi păstra într-un recipient închis până la 3 zile.