Uleiul de cocos este comedogenic, dar nu e obligatoriu să faci imediat puncte negre sau coșuri de la el, deoarece pielea omului este foarte adaptabilă și unele persoane nu pățesc nimic, depinde și de predispoziția genetică a fiecăruia. Comedogenic înseamnă că în laborator, testată pe urechile iepurilor sau pe spatele voluntarilor, această substanță cauzează apariția punctelor negre cu capete de grăsime sau puroi alb. Oamenii de știință au însă o explicație destul de bună pentru apariția acestora și anume aceea că urechile iepurilor sunt foarte sensibile și reacționează adesea la substanțe pe care corpul uman nu le percepe ca fiind periculoase. Chiar și referitor la testele efectuate pe oameni, există o mare diferență între substanța concentrată aplicată cu ajutorul unei benzi pe spatele cuiva cu piele sensibilă și aplicarea ocazională pe o suprafață mai mare.
În plus, o substanță este testată timp de două luni pe spatele cuiva sau două săptămâni pe iepuri, deci dacă începi să folosești ulei de cocos sau orice alt produs cosmetic, dar după o lună îți apar deja anumite pustule și tu crezi că este ceva întâmplător, ar fi bine să mai elimini din produsele de îngrijire pe care ai început să le (re)folosești, deoarece s-ar putea să ai o reacție alergică.
Dacă ești sigură că uleiul de cocos funcționează pentru tine exact așa cum ți-ai propus, îl poți folosi în continuare liniștită, dar dacă ai observat orice fel de reacțtie adversă sau încerci să explici cauza misterioasei acnee, atunci treci pe un ulei noncomedogenic, cum sunt cele de argan sau jojoba.