Mihaela Bilic povestea zilele trecute pe o pagină de socializare că a avut ocazia să mănânce un castron de scoici fierte cu vin şi ierburi aromate.
"Ce bogăţie de nutrienţi în moluştele astea ciudate, concentrează tot ce e bun din mare: proteine de primă calitate şi acizi graşi nesaturaţi, vitamine şi minerale, totul în puţine calorii. Sunt dietetice, săţioase şi pline de Omega 3", a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Totodată, specialista ne oferă şi câteva informaţii despre valoarea nutriţională a scoicilor, un aliment pe care îl recomandă îndeosebi în perioada Postului Crăciunului.
"100g scoici sunt o infuzie de vitamine şi minerale: de 10 ori doza de vitamina B12 necesară zilnic, 50% din necesarul de vitamina B3 şi 20% din doza de vitamina B9 (acid folic). Nici la minerale nu se lasă mai prejos: 100% doza de seleniu, 80% pe cea de fier, 40% din fosfor şi 24% din zinc. Cu aşa performanţe creşte imunitatea la toată lumea, fertilitatea la bărbaţi, venim de hac anemiei la femei şi asigurăm dezvoltarea sistemului nervos la copii.", a enumeerat medicul câteva dintre beneficiile scoicilor.