Mihaela Bilic scria zilele trecute pe o pagină de socializare că păstrăvul este mai bogat în Omega 3 decât somonul.
"Când spui peşte toată lumea are o reţinere pentru că se gândeşte la oase. În aşa hal le e frică americanilor de oase încât majoritatea tinerilor nici nu ştiu cum arată o bucată de peşte, în afară de crochete şi fish fingers, ei nu mănâncă niciun tip de peşte.
Până acum credeam că dorada e specia cu cele mai puţine oase, peştele cu carnea albă şi dulce pe care şi un copil îl poate fileta. Ei bine, păstrăvul mi-a dovedit că se poate şi mai bine, e mai gustos, iar toate oasele se elimină dintr-o mişcare", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.
Specialista în nutriţie mai spune că păstrăvul este mai bogat în acizi graşi decât anumite tipuri de peşte din mările reci.
"Vine apoi argumentul Omega 3, că ne place sau nu, e musai să mâncăm peşte pentru sănătate. Şi iată, există Omega 3 nu numai în somon, macrou şi hering, ci şi în păstrăv. Ba mai mult, păstrăvul e mai bogat în acizi graşi esenţiali decât peştele din mările reci, doar sardina îl întrece.", a adăugat Dr. Mihaela Bilic.