Orez brun cu măsline şi roşii uscate
Încearcă o reţetă rapidă şi săţioasă, ce nu necesită prea multă îndemânare sau prea multe ingrediente.

2 ceşti de orez brun, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceaşcă de roşii uscate, 1 ceaşcă măsline negre, zeama şi coaja de la o lămâie, 1/4 ceaşcă seminţe de pin, 1/4 ceaşcă pătrunjel tocat, sare şi piper după gust
1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic.
2. Adaugă măslinele, roşiile uscate, seminţele de pin şi coaja de lămâie. Lasă-le pe foc timp de 2 minute, până când seminţele de pin capătă o culoare aurie.
3. Toarnă sucul de lămâie şi mai lasă-le pe foc timp de 2 minute.
4. Între timp, fierbe orezul.
5. Când orezul este fiert, adaugă-l în tigaie, amestecă şi serveşte-l presărat cu pătrunjel.
Această reţetă poate servi drept masă de sine stătătoare pentru vegetarieni, dar şi ca garnitură, lângă un peşte la grătar, de exemplu.