Creveţi cu legume la tigaie
Vrei să încerci o reţetă gustoasă şi sănătoasă? Alege să combini creveţii cu legume variate şi obţii un preparat bun de te lingi pe degete!
1 lingură de unt, 1 lingură de ulei de măsline, 1 kg creveţi curăţaţi, cu codiţe, 4 căţei de usturoi tocaţi, 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe, 1 ceaşcă de jumătăţi de roşii cherry, 1 ceaşcă de jumătăţi de roşii cherry galbene, 2 ceşti porumb, frunze proaspete de busuioc, mărunţite, fâşii de parmezan ras, zeama de la o lămâie, sare şi piper măcinat, orez sau paste (opţional, pentru servire)
1. Topeşte untul într-o tigaie în care încingi în acelaşi timp şi uleiul de măsline, la foc mediu.
2. Adaugă în tigaie creveţii şi usturoiul. Lasă-le pe foc timp de aproximativ 3 minute, până când creveţii devin opaci. Transferă creveţii pe un platou.
3. Dă focul mai tare şi adaugă în tigaie dovleceii, amestecând pentru aproximativ 45 de secunde. Cu lingura, fă loc în centru pentru porumb şi lasă-l pe foc timp de un minut. Apoi fă loc în mijloc cu lingura pentru roşii, după care amestecă-le pe toate timp de încă un minut şi potriveşte gustul cu sare şi piper.
4. Adaugă creveţii peste legume, amestecând pentru încă 45 de secunde, astfel încât aromele să se îmbine. Mai adaugă sare şi piper, dacă este nevoie.
5. Toarnă amestecul pe un platou şi presară deasupra busuioc şi fâşii de parmezan, peste care storci zeama de la o lămâie.
6. Poţi servi preparatul ca atare, dar şi cu garnitură de orez sau paste.