Orez chinezesc prăjit
Iată o reţetă inedită de orez prăjit, specific chinezească, cu care îţi vei răsfăţa papilele gustative.
un sfert de ceşcuţă de ceapă tocată mărunt, 2 linguriţe de ulei, un ou bătut, 3 picături de sos de soia, 3 de ulei de susan, 200 grame de piept de pui/porc gătit, jumătat de ceaşcă de morcov mărunţit fin, jumătate de ceaşcă de mazăre, 4 ceşti de orez fiert, 4 legături de ceapă verde tocată, 2 ceşti germeni de fasole, 2 linguriţe de sos de soia light
1. Pune o linguriţă de ulei în wok şi adaugă ceapa mărunţită, las-o pe foc până devine aurie, cam 8-10 minute. Ia wok-ul de pe foc, scoate ceapa şi lasă-l să se răcească un pic.
2. Amestecă separat oul cu 3 picături de sos de soia şi 3 de ulei de susan.
3. Adaugă jumătate de linguriţă ulei în wok, apoi pune amestecul cu ou şi aşteptă să se prăjească pe ambele părţi, ca o omletă. Când se face, scoate oul din tigaie şi toacă-l în bucăţi mici.
4. Adaugă iar o linguriţă de ulei în wok, pune carnea împreună cu morcovii, mazărea şi ceapa gătită, amestecă continuu vreme de două minute.
5. Adaugă orezul, ceapa verde, germenii de fasole, amestecând continuu până se prăjeşte, cam 3 minute.
6. Adaugă cele două linguriţe de sos light de soia şi omleta bucăţele peste orezul cu legume din wok şi mai ţine pe foc 1 minut.
7. Se serveşte cald şi se decorează cu mai mult sos de soia, după preferinţe.
Poftă bună!
Articolul anterior Prăjiturele raw vegan cu unt de arahide şi ciocolată Articolul următor Salată de ouă