Orez chinezesc cu ou şi pui
Vrei să pregăteşti ceva rapid şi săţios pentru prânz sau cină? Ei bine, orezul este sănătos, iar combinat cu ou şi carne de pui îţi va oferi o senzaţie de saţietate de lungă durată.
1 ou, 1 lingură de apă, 1 lingură de unt, 1 lingură de ulei, 1 ceapă tocată, 2 ceşti de orez alb fiert şi răcit, 2 linguri de sos de soia, 1 linguriţă de piper negru măcinat, 1 ceaşcă de carne de pui gătită şi tocată
1. Într-un bol, bate oul cu o lingură de apă.
2. Topeşte untul într-o tigaie sau wok, la foc mediu.
3. Adaugă oul în tigaie şi lasă-l pentru 1-2 minute.
4. Ia tigaia de pe foc şi amestecă folosind o spatulă, pentru a obţine fâşii de ou, pe care le laşi deoparte.
5. Adaugă 1 lingură de ulei şi ceapa tocată în tigaie şi las-o să se călească, până se înmoaie.
6. Adaugă orezul, sosul de soia, puiul şi piperul, amestecă şi lasă-le pe foc pentru 5 minute, amestecând, după care adaugi şi fâşiile de ou.
Se serveşte fierbinte.