Creveţi cu orez, usturoi şi pătrunjel
Vrei să prepari o cină uşoară, rapidă, dar şi extrem de gustoasă? Îţi recomand să încerci un preparat pe bază de creveţi şi orez, săţios şi, totodată, delicios!
1 cană de orez cu bob lung, 6 linguri de unt, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, 350 g de creveţi decorticaţi, 1/4 cană de parmezan ras, 3 linguri de lapte degresat, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.
1. Fierbe orezul cu puţină sare şi piper pentru gust.
2. Într-o tigaie de dimensiuni mari topeşte untul. Căleşte în unt usturoiul zdrobit preţ de 3 minute, amestecând încontinuu.
3. Adaugă apoi în tigaie şi creveţii, însă fără să te opreşti din amestecat. După ce a trecut un minut, pune şi orezul gătit şi scurs bine.
4. Pune peste şi parmezanul, laptele degresat, sarea şi piperul şi găteşte la foc mic preţ de 2 minute.
5. Aranjează apoi preparatul pe o farfurie şi decorează-l fie cu câteva frunze de pătrunjel, fie cu două fâşii de parmezan.
Poftă bună!